Mėsos ir žuvies patiekalų ypatumai

patiekalas2Mėgstantieji žuvį ir jos produktus dažnai net nesusimąsto, kokie žuvies patiekalai yra vertingiausi. Prekybos centruose mums siūloma įsigyti šviežios, rūkytos žuvies, žuvies pusgaminių ir, žinoma, žuvies konservų. Ekspertai atskleidžia, kad daugiausia vitaminų, mikroelementų ir omega-3 rūgščių turi šviežia, neapdirbta žuvis. Kuo ji šviežesnė, tuo geriau, tad jei yra galimybė, rekomenduojama įsigyti gyvą žuvį. Ją paruošti padės unikalūs ir skanūs receptai. Omega rūgščių yra i žuvų konservuose – šios rūgštys palaiko gerą regėjimą, „maitina“ akių tinklainę. Žuvies patiekalai gali paskatinti ir smegenų veiklą, palaiko skysčių balansą organizme, neleidžia į organizmą skverbtis uždegimus sukeliančias bakterijas ir panašiai. Nemažai vitaminų yra tokiuose produktuose kaip menkių kepenėlės. Jose randame A, D grupės vitaminus. Jie nemėgstate kepenėlių, rekomenduojama rinktis žuvies filė – joje taip pat gausu medžiagų ir nereikia žuvies darinėti.

Na o jei žuvies tiesiog negalime pakęsti, mūsų mitybą gelbsti mėsos patiekalai. Juose yra gausu baltymų – organizmas iš mėsos pasisavina apie 87-90 proc. baltymų. Mėsa laikoma energijos šaltiniu – ji sunkiau virškinama ir pavalgius mėsos produktų, ilgiau liekame sotūs, bent kelias valandas nebejuntame alkio jausmo. Mėsos patiekalai tradiciškai derinami su tokiais priedais kaip bulvės, bulvių košė, makaronai, ryžiai ar kitos kruopos. Tačiau mitybos ekspertai įspėja, kad mėsa netinka su bulvėmis, bulvių koše, geriausia mėsos produktus vartoti su daržovėmis. O jei nesugalvojate, kaip tokių valgių pasigaminti, jums padės receptai internete. 

Posted

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *