Žyma: patiekalai
-
Kokie patiekalai puikuojasi ant stalo per gražiausias žiemos šventes?
Didžiosios žiemos šventės neatsiejamos nuo kelių svarbiausių etapų – kalėdinės eglutės puošimo, dovanėlių ir žinoma gausiai vaišėmis nukrauto stalo. Tačiau pradėjus diskusiją, kokie yra tradiciniai lietuvių virtuvės kalėdiniai patiekalai, kalba pasisuka link Kalėdų išvakarių, Kūčių. Visi prisimena 12 patiekalų, kūčiukus, kisielių bei silkutę pataluose. O kaip dėl pačių Kalėdų stalo? Keičiasi gyvenimo būdas, jaučiasi vakarų…
-
Kaip sutaupyti ruošiantis Kalėdoms?
Lietuviams nuo seno labai svarbi šventė yra Kalėdos. Šiai šventei mes negailime daugybės pinigų, nes prisiruošiame daug Kalėdinių patiekalų ir daug šeimų ragauja alkoholius kokteilius būtent šią dieną. Tačiau ar tikrai privalu išleisti tiek daug pinigų šiai šventei. Gal galima apsieiti be tokių didelių išlaidų ir sutaupyti, tiesiog pasirenkant receptus kainuosiančius ne taip brangiai, bet…
-
Mėsos ir žuvies patiekalų ypatumai
Mėgstantieji žuvį ir jos produktus dažnai net nesusimąsto, kokie žuvies patiekalai yra vertingiausi. Prekybos centruose mums siūloma įsigyti šviežios, rūkytos žuvies, žuvies pusgaminių ir, žinoma, žuvies konservų. Ekspertai atskleidžia, kad daugiausia vitaminų, mikroelementų ir omega-3 rūgščių turi šviežia, neapdirbta žuvis. Kuo ji šviežesnė, tuo geriau, tad jei yra galimybė, rekomenduojama įsigyti gyvą žuvį. Ją paruošti…